Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default
Andet Nyheder

Arkitekturblog.com er nu on-line!

Det nye talerør inden for arkitektur og byudvikling!

Mit navn er Phillip Fangel. Fra min lokation i Aarhus tager jeg på disse sider udgangspunkt i danske byers udvikling og historie. Eksisterende bygninger, projekterede bygninger, infrastruktur, anlæg, parker og andet der kan påvirke byens rum vil på denne blog blive kommenteret. Da der ikke er tale om objektiv nyhedsformidling er bloggen naturligvis subjektiv og et udtryk for min egen holdning til arkitektur, byudvikling og bykultur.

Den gode arkitektur har været tilsidesat alt for længe.

Masser af bygninger har rejst sig over alt i Danmark siden efterkrigstiden, men det er min klare overbevisning at man har glemt æstetikken. Mange af de opførte bygninger var naturligvis resultatet af deres tid, og tiden var moden til modernisme og lige kanter. Man må dog ikke glemme, at jagten på økonomiske gevinster prægede, og præger til stadighed, byggekunsten. Det medfører en identitetsløs række af moderne stilarter der ikke pynter i noget landskab eller gadebillede.

På mange områder kan bygninger siges at genspejle historiens storhedstider, og størstedelen af den bygningskunst der i Danmark især er opført fra 1950 og fremefter vidner i mine øjne ikke om nogen storhedstid. Tværtimod. Trods samfundets opblomstring i efterkrigstiden har modernisme og funktionalisme i stor grad været med til at ødelægge æstetikken i den vestlige verden. Selvfølgelig er det ikke alt nyt der er rædderligt, og visse nye bygninger kan naturligvis være interessante at betragte. Nogle passer måske endda ind et større helhedsbillede i et bymiljø, men det er fra min side set et fåtal.

Hvornår får vi en ny retning, og hvornår kommer arkitekturopgøret?

I de senere år har der i medierne været stor omtale af nedrivninger, ombygninger og forandringer af lokale bymiljøer. Mange har protesteret, og det har i visse tilfældet betydet at fornuften såmænd også har sejret i nogle sager. I mange sager er det dog forkastelige beslutninger der bliver truffet. Politikere, bygherrer og arkitekter er alle ansvarlige for den fremtidige udvikling.

Denne blog vil indeholde kommentarer om alt fra projekterede byggerier over facader til byggeteknikker. God fornøjelse.

Læs også

Aarhus: Bestseller-trappe lige på trapperne

Phillip Fangel

Aarhus: Bestseller-trappe mellem Sct. Clemens Bro og Åboulevarden er nu åbnet for fodgængere

Phillip Fangel

Aarhus: “Tækker House” på hjørnet af Vesterbro Torv og Vester Allé rejser sig

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik