Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default

Det samlede projekt Pakhusene er opført af flere omgange, og det nærmer sig nu den endelige færdiggørelse. Du får her som læser, min umiddelbare vurdering inden byggeriet kan kategoriseres som værende helt færdigt.

Da hele idégrundlaget bag denne arkitekturblog egentlig er at sætte fokus på byudvikling – især den del der kræver særlig omtale grundet sin ærgerlige udvikling – er det oplagt at udvælge et moderne og vellykket projekt i Aarhus som det første reelle indlæg på min blog.

Pakhusene har i de seneste år vist sig at skyde op af jorden som et fantastisk syn på Aarhus Ø. De murstenshøje tårne giver en storhedsfornemmelse man sjældent ser herhjemme. Klemt inde mellem Isbjerget, Havneholmen og det stort-anlagte Lighthousebyggeri skinner dette projekt virkelig som en perle på de bynære havnearealer. Det er uden tvivl det mest vellykkede byggeri på Aarhus Ø indtil dato.

Hvorfor er det et godt byggeri?

  • Visuelt er valget af de brunlige nuancer yderst vellykket. Kombination af brun- og rødlige sten er et behageligt valg for den udefra betragtende beskuer.
  • Beboelsestårnene der når op i 10-12 etager har til dels indbyggede altaner på hjørnerne. Det er en fortræffelig detalje, at altanerne er indbygget – og visuelt er glaspanelerne som gelændere et godt valg.
  • Der er ud mod Mariane Thomsens Gade flere butikserhverv i stueetagen. Der er desuden et mindre Fitnesscenter. Det er vigtigt at få noget liv ind i bydelen, og erhvervsdelen passer perfekt ind i området.

Sjældent er noget dog perfekt, og jeg har en mindre anke omkring det øvrige farbare område på matriklen…

Hvorfor har man valgt kun at lave en vej til bilister der fører videre op mod Isbjerget? Jeg mangler en sti eller fortov der kan føre gående fra “gården” (m. basketballbanen) videre mod Isbjerget. Det er sløset planlægning.

Pakhusene
Pakhusene set fra vestligste hjørne af Isbjerget. Foto: Phillip Fangel, 02-06-2019.

Læs også

Aarhus: Infill i Rosenkrantzgade 17 under opbygning

Phillip Fangel

Aarhus: De første beboere i det nye boligbyggeri Trianglen er flyttet ind

Phillip Fangel

Aarhus: Status på Nordbjerg på Christiansbjerg (juli 2021)

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik