Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default
Aarhus Centrum Byudvikling Nyheder Projekter

Aarhus: Boligprojektet ved den nye øgade undervejs. [Fotoupdate]

I Øgadekvarteret bliver der i øjeblikket gjort klar til, at en splinterny gade kan indvies. Raundahl & Moesby A/S står bag det omfattende boligbyggeri nær Botanisk Have og Den Gamle By. Området der i øjeblikket er under opførelse er beliggende mellem Saltholmsgade, Hjortensgade og Møllevejen. Den nyetablerede gade der får navnet Æbeløgade medvirker til at dele det nye område i to. Raundahl & Moesby A/S oplyser på deres website at området kommer til at indeholde 146 boliger.

Foto: Phillip Fangel, 12-07-2019.

KOMMENTAR: Det er endnu for tidligt at bedømme projektet, men det ser godt nok spændende ud. For boligsøgende må dette være en fantastisk mulighed for at komme til at bo nær byen, grønne områder, universitetet og de store attraktioner. Det faktum der glæder mig mest ved området, er at den flotte savværkshal er bevaret. Historien om savværket går langt tilbage, og bevarelsen af den gamle bygning, vidner om der trods alt i Aarhus bliver tænkt i bevaring af nogle byens minder. Den skal nok komme til at stråle fint iblandt de nye boligbebyggelser.

Nedenstående billeder viser facaderne på bygningerne der kommer til at vende ud mod Saltholmsgade.

For yderligere oplysninger og seneste nyt om byggeriet: Raundahl & Moesby – Øgaderne Aarhus

Læs også

Aarhus: Ny facade på Georg Jensens forretning på strøget

Phillip Fangel

Aarhus: Nyt fint infill byggeri på Silkeborgvej 234 i Åbyhøj

Phillip Fangel

Forbilledlige historicistiske bygninger i Aabenraa: Aarhus har også brug for en Hans Michael Jebsen

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik