Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Arkitektur Bygninger Det gode byggeri Facader og udsmykning Historiske bygninger Nyheder

Aarhus: Overset perle på Nørre Allé

På Nørre Allé i Aarhus står en ensom majestæt der vidner om en fortid som prægtig etagebygning, omend en mindre af slagsen. Der findes heldigvis stadig mange af disse ejendomme rundt om i Aarhus og andre steder i Danmark, men kendetegnende for denne type af bygning, er at den ikke længere bliver bygget. Mange af disse ejendomme står tilmed og forfalder, for de ikke bliver renoveret i tide. Nørre Allé 46 kunne godt trænge til en malerpensel og mere til. De fine detaljer er ved de fleste nybyg i byerne skåret væk, og ofte står en blank og tom skal af beton med en ensartet murstensfacade tilbage som det endelige byggeresultat.

Til sammenligning med den flotte ejendom Nørre Alle 46 (tv.) kan man blot kigge lidt længere nede af gaden på Nørre Allé 78 (th.) hvor der har rejst sig en af de førnævnte kasser. Til “leopardhusets”-forsvar skal det nævnes at arkitekt/bygherre trods alt har gjort et forsøg på variation af murstensmønstret med sit plettede mønster. Visuelt fungerer det bare ikke særligt godt. Havde man tilføjet et sadeltag ville det sikkert ændre markant på helhedsindtrykket af bygningen.

Læs også

Artikel-link: På Oluf Bagers Plads i Odense ligger en af fyns flotteste nybyggerier

Phillip Fangel

Aarhus: De sidste nye boliger i Risskov Engpark snart færdigbyggede. [Galleri]

Phillip Fangel

Aarhus: Systematics 15-etager høje tårn – igangværende byggeri [Galleri]

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik