Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default

DET GODE BYGGERI

For nyligt havde jeg fornøjelsen af at bruge et par dage i Hellerup, hvor jeg ved selvsyn fik set nogle af de store – nærmest majestætiske – patriciervillaer der pryder området. Jeg var overrasket over bylivet langs Strandvejen, men nærheden til Københavns centrum taget i betragtning er det vel reelt ingen overraskelse. En tur ned af Strandvejen fik mig også forbi et stort bygningskompleks. Strandborg der er bygget i historicistisk stil ligger på hjørnet af Strandvejen og Lille Strandvej.

Strandborg ligger eksklusivt ud til Strandvejen i Hellerup.
Foto: Phillip Fangel, 25-06-2019.

Bygningen er tegnet af H.P. Hedemann i 1902, og er kendetegnende, ved i nationalromantisk stil, at have et herregårdslignende udtryk. Inde i gården findes et elegant springvand. Ud mod strandvejen er stueetagen præget af erhverv. En fuldendt bygning på mange punkter. Det hyggelige gårdmiljø, tagkonstruktionen, de flotte mursten, karnappen og de indbyggede altaner med søjleadskillelse er alle særpræg som gør denne bygning til et prageksemplar på en etageejendom man har lyst til at bo i, beskue og besøge.

Læs også

Aarhus: Generationernes Hus på Aarhus Ø godt på vej [Galleri]

Phillip Fangel

Aarhus: Bassin 7 projekt påbegyndt [Galleri]

Phillip Fangel

Aarhus: Status på Nicolinehus, Aarhus Ø (juni 2021)

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik