Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default
Andet Arkitektur Byudvikling Nyheder

Arkitekturblog støtter op om Arkitekturoprøret

Denne blog tilslutter sig den stigende skepsis overfor de nuværende arkitekturtrends. Der sker noget for tiden, og arkitekturoprøret som er en Facebook-gruppe, der samler folk ved at påpege de udfordringer og den udvikling arkitekturen befinder sig i, får flere og flere tilhængere. I skrivende stund følger 20.236 Facebook profiler gruppen. Nedenfor følger et udsnit af Arkitekturoprørets nyhed d. 20-07-2019.


Er du træt af, at alle nye bygninger i Danmark er firkantede kasser? Nærmest det samme, kedelige hus opført igen og igen. Hvis svaret er ja, så tilslut dig Arkitekturoprøret. Vi vil vise, at det stadig er muligt at bygge smukt. Her på siden præsenteres eksempler fra andre lande, hvor der stadig bliver bygget charmerende huse med variation og i den klassiske stil, de fleste mennesker foretrækker. Huse, det også ville være muligt at bygge i Danmark.

Arkitekturoprøret kæmper imod de mange trusler mod vores historiske bygninger. Danmark har heldigvis været skånet fra den katastrofale nedrivning, svenskerne gennemgik i deres bycentre efter anden verdenskrig. Men med Danmarks nye byggeboom er truslerne nu nået Danmark – hele vejen ind i hjertet af København. Derfor kæmper for for at få bevarende planlove, der kan beskytte det danske bymiljø, der er virkeligheden er vores vigtigste kulturarv. Når der bygges nyt, skal det bygges i stedets ånd, så de nye bygninger passer ind i stedet for at stå i kontrast til omgivelserne.

Arkitekturoprøret er en registreret forening i både Danmark og Sverige og er en hurtigt voksende folkebevægelse.


Link til Arkitekturoprørets Facebook side: https://www.facebook.com/groups/ArkitekturoproretDanmark/?ref=group_header

Læs også

Aarhus: Infill i Rosenkrantzgade 17 under opbygning

Phillip Fangel

Aarhus: Stor fotoupdate af Bindesbøll Byen (Psykiatrisk Hospital) i Risskov

Phillip Fangel

Aarhus: Nicolinehus [Fotoupdate – 02-02-2020]

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik