Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default

Jeg er så privilegeret at jeg qua mit arbejde til tider støder på historiske bygninger jeg ikke kendte til, eller blot har hørt ganske lidt om. Én af disse er Silopakhuset der lå på midtermolen i Københavns Frihavn. Som Aarhusianer kan jeg godt misunde de mange fantastiske bygninger hovedstaden er blevet begunstiget med igennem tiderne, og Silopakhuset viser sig bestemt af være i den kategori af bygninger der ligger i toppen af den æstetiske ønskeseddel.

Silopakhuset, hvis hovedfunktion var pakhus til korn, brændte desværre i 1968, og blev revet ned året efter. Det er ikke fordi nettet vrimler med fotos af pakhuset, men der findes alligevel nogle stykker hos Københavns Stadsarkiv. Jeg tillader mig at lægge nogle få op der viser skønheden på denne fantastisk detaljerede bygning opført i 1892-93 og tegnet af den dygtige arkitekt Vilhelm Dahlerup.

Fotos fra Københavns Stadsarkiv: https://kbhbilleder.dk/


Læs også

Aarhus: Trøjborg Centret udvider i højden

Phillip Fangel

Aarhus: Høringssvar til højhusbebyggelse på Europaplads 6-8 (Jomsborg m.fl)

Phillip Fangel

Aarhus: Små skridt for den omstridte Vestpassage ved Vestergade

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik