Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default
Aarhus Centrum Arkitektur Bygninger Det er en ommer Nyheder Projekter

Aarhus: Danske Banks nye finanscenter [Galleri]

KOMMENTAR: Der stod engang en fin lille, og rigt detaljeret, bygning på hjørnet af Spanien og Jægergårdsgade. Denne bygning måtte lade livet, da Danske Bank havde sat sig for at bebygge grunden med et stort nyt 6 etager højt finanscenter til deres medarbejdere i byen. Arkitekterne burde have inkorporeret den ældre bygning i projektet – det var en unik mulighed for at bevare og samtidig skabe nyt.

Den nedrevne bygning. Foto: Google Street View. Juli 2014.

I dag er Danske Banks nye finanscenter stort set færdigbygget. Bygningen står mægtig og klodset, men samtidig ganske anonym (arkitektonisk) i gadebilledet. Danske Bank havde tidligere haft til huse på en fornem lokation i Kannikegade 6. Nu har banken sat sig for at ensrette deres byggerier, så den nye bygning i Aarhus ikke kommer til at adskille sig væsentligt fra andre Danske Bank ombyg/nybyg i landet (se bl.a. Odense og Kolding m.v.). Jeg synes det er en forspildt chance for at give byen noget igen, for alle de penge som banken konstant og med garanti indhenter fra byens borgere og virksomheder.

Den nye bygning er tung og klodset. Det er en sort firkantet kasse med flere kasser/rammer sat op på sig. Det er ikke kønt, og det skæmmer området.


Læs også

Aarhus: Høringssvar til lokalplanforslag nr. 1125 – boligområde ved Agerbæksvej i Risskov

Phillip Fangel

Aarhus: Byggeri af etageejendom med ny Fakta på Tordenskjoldsgade 75 på Trøjborg i fuld gang

Phillip Fangel

Aarhus: Infill på hjørnet af Grønnegade og Samsøgade færdigbygget

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik