Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default
Aarhus Centrum Arkitektur Bygninger Det gode byggeri Nyheder Projekter

Aarhus: Bispetorvs arkitektegnede toiletter

Bispetorvet i det centrale og historiske Aarhus bliver ofte benyttet til flere offentlige arrangementer. Store forsamlede folkemængder er ensbetydende med et øget behov for toiletfaciliteter. I december 2018 blev de nye toiletbygninger på Kannikegade ved Bispetorvet taget i brug. Det er Baks Arkitekter der har tegnet de flotte toiletfaciliteter, der nu har erstattet de – ofte fejlbehæftede – fuldautomatiske toiletter fra AFA JCDecaux.

Farvepaletten og det moderne præg på de nye bygninger skæmmer ikke de historiske omgivelser. Bygningernes facade er beklædt med lodrette sorte paneler, og de to bygninger har desuden en fin lille sokkel med lodrette tynde sten. Visuelt er det en fryd i modsætning til forgængeren, men måske er dets relativt anonyme ydre en hæmsko når folk skal finde vej til de nærmeste toiletfaciliteter. Der er ikke den store skiltning. Bedøm selv.

De nye bygninger har desværre været udsat for omfattende hærværk siden de blev indviet den 4. december 2018. Boremaskiner, og sågar en vinkelsliber, har været taget i brug for at komme ind til toiletrummet når det har være aflåst. Som reaktion på vandalismen har Aarhus Kommune besluttet, at man for at kunne benytte faciliteterne skal frem med mobiltelefonen for at låse op for døren med en SMS.

Artikel fra Stiftstidende: Byens nye toilet vandaliseret med vinkelsliber: Nu kommer der sms-lås på.

Se mere til Baks Arkiteker her: http://www.baksarkitekter.dk/


Læs også

Aarhus: Trøjborg Centret udvider i højden

Phillip Fangel

Aarhus: Danske Banks nye finanscenter [Galleri]

Phillip Fangel

Aarhus: Status på Nordbjerg på Christiansbjerg (juli 2021)

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik