Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default
Aarhus Centrum Bygninger Byudvikling Miljø og klima Nyheder Projekter

Aarhus: Nedrivning af det gamle folkeregister var startskuddet til det nye boligbyggeri “Knudrisrækkerne” på Knudrisgade

Nyt markant træhusbyggeri på Knudrisgade 5 undervejs

Luftfoto af Nørreportområdet
Luftfoto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Der kommer til at ske et områdeløft når Nørre Stenbro-området får 89 nye almene boliger tegnet af KANT arkitekter. Bygherre på projektet er Boligkontoret Århus, og det bliver en noget atypisk konstruktion, da bygningerne der rejser sig vil være opført i træ. Det klimavenlige byggeri erstatter det gamle folkeregister og “ungdomshuset”, der længe havde været en arkitektonisk skændsel for det – i det store og hele – harmoniske kvarter. De gamle bygninger er nu revet ned, og der ligger på grunden en masse murbrokker og fyld der skal ryddes før byggeriet kan begynde at rejse sig.

Ungdomshuset før nedrivningen. Foto: Phillip Fangel, 17-08-2019.

Det bliver interessant at følge opbygningen i træ. Illustrationerne vækker dog ikke umiddelbart begejstring her. Det trækker markant ned med det flade tag. Ligeledes kunne man have tilføjet mere erhverv i stueetagen ud mod Knudrisgade. Det lille byhus på Knudrisgade 9 er også blevet revet ned, og jeg håber, at der i stedet kommer et nyt byhus der passer ind i resten af gadens arkitektur – det ser det i øvrigt også ud til på illustrationerne. Under alle omstændigheder ser det ud til at udtrykket for de nye bygninger bliver markant bedre end det forhenværende 60’er-byggeri.


Læs også

Aarhus: Marselisborg Hospital og Hospitalspark (februar 2021)

Phillip Fangel

Arkitekturblog.com er nu on-line!

Phillip Fangel

Aarhus: Skovvang plejehjem og specialboliger i Aarhus Nord under opførelse

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik