Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default

Wormhus ved Skt. Clemens Bro såvel som den gamle “Aarhuus Privatbank”-bygning på Kannikegade 4-6 kommer til at danne udgangspunktet for et fremtidigt hotel, skriver licitationen.dk.

Læs hele artiklen her: Bankbygning bliver til hotel og butikker.

På Kannikegade 4-6 fik Aarhuus Privatbank opført sit første hovedsæde i 1887. De oprindelige bygninger blev senere revet ned, så der kunne opføres en mere moderne og tidstypisk bankbygning på stedet. Den nuværende bankbygning på Kannikegade stammer fra 30’erne, og har en meget tidstypisk facade af den mere fornemme slags. Igennem de seneste mange år har Danske Bank hørt til i bygningen, men med opførelsen af bankens nye finanscenter ved Frederiks Plads er tiden med bankforretninger på Kannikegade slut. At de tidligere bankbygninger sammen med Wormhus skal danne hotel, restaurant og butikker lyder til at være et ganske oplagt formål på lokationen i det centrale Aarhus.

Luftfoto: Google Maps.

Det er arkitekt Dorte Mandrup der skal stå for det bagvedliggende arbejde på de fine gamle bygninger.

Håbet herfra er at føre Wormhus tilbage til en stand der er bygningen værdig. Wormhus blev opført i 1884 som et pragtbyggeri, men bygningen har længe stået relativt anonym i det ene hjørne af Skt. Clemens Bro. Home’s røde ejendomsmæglertema har ikke ligefrem pyntet på bygningen. Det kunne være en god idé at åbne op ud mod Skt. Clemens Torv om muligt. Det er firmaet Aplace A/S, som Anders Holch Poulsen står bag, som står med ansvaret for ombygningen. Jeg er nu ganske rolig ved projektet når Anders Holch er involveret – dette ikke mindst som følge af den enormt fine renovering af Rømerhus (som ligger lige overfor Wormhus). I dag prises renoveringen af Rømerhus fra mange sider. Det fortjener Wormhus også at gennemgå.

Læs også: Bestseller køber Dansk Bank-bygning ved Bispetorv. (08-11-2015)

Nedenstående fotos er taget 10-10-2019 og 21-12-2019.


Læs også

Aarhus: Kampanilens klokketårn ved Bassin 7 rejser sig

Phillip Fangel

Aarhus: Ny adgangsvej til den kommende letbanestation “Risskov Strandpark”

Phillip Fangel

Aarhus: Status på Lighthouse på Aarhus Ø (januar 2021)

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik