Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default
Jyllands-Postens nye hovedkvarter
Luftfoto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (sdfekort.dk).

Jyllands-Postens nye domicil i Sydhavnsområdet er ved at være færdigbygget. Der er tydelige tegn på, at der stadig bliver arbejdet på at klargøre området omkring bygningen før den officielle indvielse. Jeg var forbi for at se nærmere på udviklingen i lørdags, og er egentlig fint tilfreds med det overordnede billede af Jyllands-Postens nye bygning. Det er råt, og det passer vel meget godt ind i områdets industrielle look. Personligt havde jeg nok valgt nogle andre æstetiske løsninger, men jeg tror det er en bygning som kommer til at vokse med tiden.

Der er en moderne kunst/sikkerheds-installation foran indgangen, og det er i hvert fald af en type jeg ikke har set før. Om det er kønt er der nok delte meninger om. Jo tætter jeg kom på bygningen jo mere kunne jeg se, at bygningen ikke ville blive så omfattende i størrelse som jeg havde forventet. Jyllands-Posten er jo en stor virksomhed, så bygningen må være godt indrettet til de mange ansatte der skal have deres daglige gang i bygningen.

Selve fronten og facaden er fyldt med et stort antal vinduer der er opdelt med “vilkårligt” indsatte plader. Det giver en interessant effekt. Store grå betonsøjler pryder indgangspartiet. Tja, kunne man ikke have givet søjlerne en form for dekoration eller ornamentering, så det ikke bare endte med at blive denne kedelige runde betonstøtte til partiet ovenover? Søjlerne kunne have været med til at give et storhedspræg til bygningen, i stedet kan de ende med at blive en æstetisk belastning.


Læs også

Aarhus: Ødelæggende plan for Jomsborg (Europaplads 6-8) på byrådets dagsorden onsdag den 10 juni!

Phillip Fangel

Aarhus: De sidste nye boliger i Risskov Engpark snart færdigbyggede. [Galleri]

Phillip Fangel

Aarhus: Ny cafe undervejs i Risskov

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik