Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default

Ny boligbebyggelse på vej i Ceres Byen

Lokalplanforslag 1111 er for tiden i høring, og det kan betyde at der ikke nødvendigvis er langt til en ny etageboligbebyggelse på Ceres Allé 11. Det afhænger naturligvis af høringssvarene som kan påvirke kommunen til efterfølgende at kræve ændringer af forslaget.

Visualisering: Lokalplanforslag 1111, Aarhus Kommune.

Ceres Allé 11 ligger lige op ad Ceres Panorama højhuset, og matriklens nordlige front retter sig mod Ceres Allé. Området er 5340m2 stort, og ønskes omdannet til blandet bolig- og erhvervsområde. Bebyggelsen skal være mellem 4 og 8 etager høj, og mod Ceres Allé skal bebyggelsens stueetage være præget af erhverv.

KOMMENTAR: Som en hel og samlet karré ser forslaget umiddelbart fint ud – dette set ud fra eksisterende forhold på matriklen. Jeg er stor tilhænger af den lysgule teglsten der er udset til at skulle bliver brugt i facaden. Det er især værd at notere sig følgende sætning i lokalplanforslaget der omhandler en lille murstensdetalje: “Facadens top udføres med et horisontalt teglbånd, svarende til min. 2 standerskifte, hvilket også anvendes til at markere etageadskillelsen“. Det er positivt i et æstetisk perspektiv, at der bliver sat fokus på at inkludere facadedetaljer! Mere af det. Desværre er der tale om et fladt tag, men det hjælper lidt på forslaget, at der øverst oppe er områder med grønt, højdevariation på alle sider af karréen og at det er nogle tilbagetrukne mørkbrune bygninger der præger øverste etage. De påsatte standardaltaner tilknyttet alle lejligheder vil altid være et stort minus.

Læs hele forslaget her: Forslag til Lokalplan nr. 1111 – Etageboligbebyggelse ved Ceres Allé 11, Aarhus C.

Bygningen vil erstatte den gamle gule murstensbygning der blev opført i 1964 som kontor- og lagerbygning. Det nye forslag er bestemt en kærkommen opgradering af adressen. 60’er byggeriet er langt fra kønt, og det tilfører intet til området. Det er derfor ganske naturligt at bygningen bliver revet ned, og at der bliver opført en ekstra boligkarré i den nye Ceres by.

Følgende billeder viser den eksisterende bygning der er udset til at blive revet ned.


Læs også

Aarhus: Biblioteksparken ved Vestergade er færdigbygget – og rædselsfuldt udefra.

Phillip Fangel

Aarhus: Høringssvar vedr. mulig nedrivning af Sandgravvej 3-5

Phillip Fangel

Aarhus: Ny facade på Georg Jensens forretning på strøget

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik