Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default
Aarhus Nord Arkitektur Bygninger Facader og udsmykning Nyheder Projekter

Aarhus: DMJX (Journalisthøjskolen) bliver en ny synlig tilføjelse til Katrinebjerg

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, som har fået det mindre mundrette akronym DMJX, flytter fra Olof Palmes Allé til helt nye faciliteter på Katrinebjerg. Byggeriet har stået på i noget tid, men det er nu tydeligt at se konturerne til den nye bygnings visuelle identitet.

Jeg har aldrig være særlig begejstret for Kjær & Richter’s bygninger fra 1973 på Olof Palmes Allé, der sagtens kan betragtes som en betonbunker af værste skuffe. Det faktum at Journalisthøjskolen flytter til helt nye lokaler må alt andet lige også glæde de mange studerende der får sin daglige gang i nye lyse omgivelser, og samtidig kommer betragteligt nærmere centrum (og universitetsområderne) af Aarhus. Det er Arkitema Architects der står bag tegningerne til den nye skole, og før jeg kan komme med en endelig vurdering af bygningerne bliver jeg naturligvis nødt til at afvente færdiggørelsen af byggeriet. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at jeg nok ikke kommer til at se på byggeriet som enestående bygningskunst der sprænger karakterskalaen. Bedøm selv ud fra nedenstående billeder. Umiddelbart lader det til at ungdomsboligerne på den anden side af vejen bliver et mere behageligt visuelt bekendtskab.

Se visualiseringer, og læs mere hos Arkitema Architects: Danmarks Medie- og Journalisthøjskole


Læs også

Aarhus: Ny facade på Georg Jensens forretning på strøget

Phillip Fangel

Aarhus: Nyt Frederiks Plads byggeri nu meget synligt langs Spanien

Phillip Fangel

Jomsborg atter truet på livet af nyt højhusprojekt ved Europaplads.

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik