Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default
Aarhus Centrum Arkitektur Bygninger Det gode byggeri Nyheder Projekter

Aarhus: Nyt og pænt infill-byggeri i Lundingsgade 14 erstatter spillehal

Luftfoto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering.

I Lundingsgade 14 lå der tidligere en ussel spillehal, men de triste bygninger er nu blevet udskiftet med en ny ejendom der signalerer nutid og kvalitet. Dette er er et glimrende eksempel på en infill der er ganske fint tilpasset, og ikke skejer alt for meget ud. Nuvel, den nye ejendom er naturligvis et produkt af sin samtid, og det kan man sagtens se, men det går ikke ud over omgivelserne. Ejendommen er ret simpel af udseende, men man kan tydeligt se hvor meget det betyder, at man har valgt sadeltag. Desuden er der ingen altaner til at forstyrre facaden mod Lundingsgade. Jeg er ligeledes begejstret for den valgte mursten. Den nye bygning overstråler på alle måder den tidligere bygning, og derfor er det en positiv opgradering ift. de tidligere forhold på matriklen.

Lundingsgade 14. Foto: Google Street View, juni 2014.

Skulle jeg alligevel fremhæve nogle æstetiske træk som kunne være mere velovervejede, må det være manglen på traditionelle tagsten, såvel som den store kvist der fremstår for markant i den ene side af tagkonstruktionen. Her kunne man med fordel have valgt to mindre kviste, eller have placeret den store kvist i midten af byggeriet. Symmetri er også vigtigt. Det ændrer dog ikke på, at jeg overordnet synes det er et flot nybyggeri der passer fint ind i gadens forløb. Bygningen ville ikke have passet ind alle steder i byen, men det fungerer overraskende godt her! Det ser ikke ud til at arbejdet med den lave “garagebygning” er helt færdigt. Hvad den skal bruges til vides ikke, men der må være en fornuftig årsag til at den er bevaret.

Det er Høgh & Sønberg der har stået bag opførelsen af den nye bygning. Ejendommen indeholder 8 stk. mindre 2-værelses lejelejligheder.

Se billeder af byggeriet hos Høgh & Sønberg: Lundingsgade

Nedenstående fotos er fra 07-03-2020.


Læs også

Arkitekturblog på Instagram

Phillip Fangel

Aarhus: De færdigbyggede “Skovhusene” i Risskov er attraktive skovnære boliger [Galleri]

Phillip Fangel

Aarhus: Pakhusene på Aarhus Ø nærmer sig færdiggørelse

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik