Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default
Aarhus Ø Arkitektur Bygninger Byudvikling Facader og udsmykning Nyheder Projekter

Aarhus: Facaden på SHiP-byggeriet på Aarhus Ø bliver nu beklædt [stor fotoupdate]

SHiP-byggeriet i udkanten af Aarhus Ø er nu så markant, at man tydeligt kan fornemme eksklusiviteten i de kommende lejligheder. Det bliver et overdådigt boligbyggeri der får front mod træskibshavnen. På den anden side af byggeriet er Jette Tikjøbs Plads pludselig blevet mere intim og indbydende, og knapt så vindblæst som før. Det er positivt!

Arkitektonisk springer det ikke vildt meget i øjnene, at der bliver opført denne type byggeri på Aarhus Ø, men jeg vil være tilbøjelig til at mene, at det nok bliver et af de bedre. Nuvel, det kommer til at ligne ferielejligheder fra sydligere himmelstrøg, men det giver også mere mening her tæt ved vandet.

Altanerne, som endnu ikke er tilføjet, bliver en væsentlig del af det udvendige design, men samtidig virker de på visualiseringerne også til at være langt mere velintegrerede end man ser på de fleste nybyggerier. Det ydre med de “indbyggede” altaner bliver i dette tilfælde en meget værdifuld tilføjelse – som det i øvrigt også er på Lighthouse-byggeriet ikke langt derfra.

Byggeriet er for tiden også ved at blive beklædt – i gråt! Det ser spændende ud, men på lang afstand vil det desværre nok have samme effekt som var det en standard betonfacade.

Læs mere om SHiP på: https://ship.dk/


Læs også

Aarhus: Trøjborg Centrets nye boliger klar til indflytning

Phillip Fangel

Aarhus: Historisk bankbygning på Kannikegade 4-6 renoveres og omdannes til hotel

Phillip Fangel

Aarhus: Trøjborg Centret udvider i højden

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik