Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default
Aarhus Nord Arkitektur Bygninger Byudvikling Facader og udsmykning Nyheder Projekter

Aarhus: Etageboliger og rækkehuse opført på den gamle Vejlby Skole grund [kæmpe fotoupdate – 29-03-2020]

Befolkningstilvæksten i Risskov kommer til at stige markant i de kommende år. Der er flere store byggerier i gang i den nordaarhusianske bydel, og især Vejlby-området står foran store forandringer. Ikke langt fra Veri Center – på grunden hvor den gamle Vejlby Skole lå – opfører CASA i øjeblikket 208 boliger. Byggeriet består af nye, men efterhånden traditionelle, etageejendomme med moderne funktionelle lejligheder. Desuden er et større område afsat til rækkehuse. Området er endnu ikke helt færdigbygget, men det lader til at blive noget af en iøjnefaldende tilføjelse til Vejlby. Det forventes at boligerne er klar til indflytning senere på året.

Det er positivt, at man har valgt at bevare den store aula fra Vejlby Skole. Aulaen skal danne fremtidigt fællesrum for områdets beboere. Bebyggelserne, der er op til 7 etager høje, virker dog alt for ensformige i udtrykket. Ganske vist er der farvevariationer i murstenene i etageejendommene ud mod Vikærsvej og Tranekærvej, men man kunne godt have ønsket sig mere elegance i byggeriet f.eks som følge af lidt detaljer i murværket. Det fremstår alt for anonymt og kedeligt. Det er dog positivt at der ikke er påsat altaner mod Vikærsvej og Tranekærvej. Rækkehusene er ganske tilforladelige, og kommer til at højne områdets kvalitet.

Læs mere om projektet hos Skovhus arkitekter: Boliger Vejlby Skole


Læs også

Aarhus: Ny lege- og aktivitetsplads på vej i Botanisk Have

Phillip Fangel

Aarhus: Stor fotoopdatering af ‘Æbeløen’ ved Botanisk Have, Saltholmsgade og Hjortensgade

Phillip Fangel

Aarhus: Høringssvar til lokalplanforslag nr. 1125 – boligområde ved Agerbæksvej i Risskov

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik