Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default
Aarhus Nord Anlæg og parker Arkitektur Bygninger Byudvikling Det er en ommer Nyheder Projekter

Aarhus: Bindesbøll Byen ved det gamle psykiatriske Hospital [stor fotoupdate – 12-04-2020]

Bindesbøll Byen ved det gamle psykiatriske hospital i Risskov er under hastig forandring. Rækkehuse og etageboliger er med til at forme det nye område. Det lader ikke til at alt spiller lige godt sammen med de gamle flotte hospitalsbygninger. Passer de lave mørke rækkehuse overhovedet ind blandt de store majestætiske bøgetræer? Hvordan er nu lige med sigtelinjerne? Er der kælet nok for detaljerne i boligbyggerierne? Kommer man i øvrigt til at kunne nyde den billedskønne park, uden at få en frisbee i hovedet? Der er mange spørgsmål der kun kan besvares senere hen.

Bindesbøll Byens nye rækkehuse. Foto: Phillip Fangel, 12-04-2020.

Det er besluttet at bygge lave mørke rækkehuse i parkområdet, som ligger relativt højt i terrænet.  Desværre har man ikke valgt at tilføje panoramavinduer eller anden udadvendt funktion for lejlighederne (indbygget balkon, karnap m.v.). Det er en yderst kedelig endevæg på byggerierne ned mod vandet. Hvor blev den spændende facade af, på en så eksklusiv lokalitet? Der er altså en fantastisk udsigt oppe fra bakken, som man kunne have omfavnet langt mere i den arkitektoniske fase af byggeriet. Der virker nærmest bevidst, at man har valgt blot at opføre rækkehusene systematisk uden nogen tanke på områdets øvrige arkitektur. Jovist, man har valgt nogle enkelte finurligheder i murstensrammen omkring visse vinduespartier, og den mørke mursten er da ikke uden en hvis ynde, meen… Man kunne med fordel have kigget på nabobebyggelsen mod nord, som er et mere klassisk betonet traditionsbyggeri. I det byggeri er der både sadeltag og små elegante karnapper som alene gør det mere visuelt behageligt at betragte udefra.  Det havde været fantastisk flot med sådanne bygninger på tværs i flere niveauer ned af den stejle bakke. Det er en forspildt mulighed af de helt store. Hvorfor har arkitekterne ikke tænkt over områdets naturlige og arkitektoniske værdier?!

Nabobebyggelsen Rolighedsvej 15-19 og Solbakken 1-3 med den mere klassiske arkitektur. Foto: Phillip Fangel, 14-03-2020.

Nedenfor følger en fotoupdate fra den 12 april 2020.


Læs også

Aarhus: Bevaringsværdig villa på Kalmargade 12 nedbrændt

Phillip Fangel

Aarhus: Nyt og pænt infill-byggeri i Lundingsgade 14 erstatter spillehal

Phillip Fangel

Aarhus: “Tækker House” på hjørnet af Vesterbro Torv og Vester Allé rejser sig

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik