Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default
Andet Historiske bygninger Høringssvar Nyheder

Aarhus: Høringssvar til højhusbebyggelse på Europaplads 6-8 (Jomsborg m.fl)

Jeg har i dag tilsendt Aarhus Kommune et høringssvar på deres sag “Forslag til Lokalplan nr. 1124 – Bebyggelse til cityformål på Europaplads 6-8, Aarhus C”. Der er naturligvis tale om en af de største skandaler med hensyn til potentiel nedrivning af kulturhistorie i Aarhus i mange år, Europaplads 6-8, herunder den historiske bebyggelse Jomsborg, tegnet af Thorkel Møller. Det er ved at være sidste udkald. Ganske få politikere tager forbehold. Der skal derfor lyde ros til Dansk Folkeparti og Enhedslisten for deres skepsis overfor det projekterede forslag.

Skulle man have lyst til at læse et af de mest subjektive og manipulerende lokalplanforslag længe, så kan jeg anbefale at læse oplægget til lokalplanforslag nr. 1124 fra Aarhus Kommune. Man skulle næsten tro, at det alene var “den kommende” bygherre der stod bag beskrivelserne. Det forlyder således i lokalplanforslaget: Med planlægningen er det desuden målet at styrke den byarkitektoniske oplevelse af området, hvor ny bebyggelse og byrum ved foden af den nye bebyggelse styrker det visuelle miljø og oplevelsen af byrummene, dvs. dels det visuelle miljø mod Mindegade og Europaplads og dels det visuelle miljø langs stiforløbet ved Ridderstræde.

Jeg må le! At styrke den byarkitektoniske oplevelse af området. Hvem finder seriøst på sådanne ting? Har man overhovedet kigget på det projekterede forslag? Ved man hvilken bygning man faktisk er på vej til at rive ned? Det er den ene groteske sætning efter den anden i lokalplanforslaget, som forsøger at presse endnu et utilpasset projekt nedover vores by. Vurdér selv – i nedenstående link – om det projekterede forslag er en æstetisk forbedring set i forhold til Jomsborg m.fl på Europaplads/Mindegade. Jeg vil tro, at dette bliver et af de sørgeligste omdannelsesprojekter denne by kommer til at se i de næste par år. Intet er fredet hvis og når en Thorkel Møller bygning bliver revet ned!

Læs lokalplanforslag nr. 1124 (inkl. illustrationer) her: Forslag til Lokalplan nr. 1124 Bebyggelse til cityformål på Europaplads 6-8, Aarhus C

Læs evt. øvrige høringssvar her: Forslag til Lokalplan nr. 1124 – Bebyggelse til cityformål på Europaplads 6-8, Aarhus C

Jeg vil gerne opfordre til, at man uanset holdning til sagen giver sin mening til kende (f.eks ved et høringssvar til Aarhus Kommune). Sagen er ganske tæt på at være afgjort, men derfor er det alligevel vigtigt at meninger bliver givet videre til de der i sidste ende er med til at afgøre sagerne. Derfor deltager jeg aktivt i høringsprocessen.

Læs også

Aarhus: Ny brostensbelægning i Norsgade

Phillip Fangel

Aarhus: Facaden sættes nu på Systematic’s højhus på Søren Frichs Vej [Fotoupdate – 19-01-2020]

Phillip Fangel

Aarhus: Trøjborg Centret udvider i højden

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik