Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default
Infillbyggeri på hjørnet af Samsøgade og Grønnegade. Luftfoto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering.

Et nyt infill-byggeri står færdigt i centrum. For enden af en meget stejl strækning, på hjørnet af Grønnegade og Samsøgade, er der opført to boligenheder på en ganske smal og aflang grund. Der er tale om to nye adresser på Samsøgade 101 og Grønnegade 88. Der har tidligere været P-plads og indgang til erhverv i nabobygningen Samsøgade 84.

Det var et ganske oplagt sted for et infill-byggeri, og æstetisk er det endelige resultat vel til at leve med – dog med visse forbehold. Det er ret simpelt; det er nyt, og det er som forventet. Det er ikke den dybe tallerken der er opfundet, og det er ej heller en tilbagevenden til gyldne tider indenfor arkitekturen.

Som det efterhånden nok står klart er jeg ikke tilhænger af et fladt tag, som det ses på Grønnegade-bebyggelsen. På trods af en taghældning på den noget mindre Samsøgade-bebyggelse er der dog et eller andet der ikke fungerer. Det kan være en kombination af flere ting; de mange forskellige vinduesrammer/typer, ventilationshullerne, den lave mur til Grønnegade-bebyggelsen eller blot brugen af de aflange røde mursten set i forhold til omgivelserne. Jeg er med på, at det er en svær grund at bebygge, men noget virker forkert. Jeg kunne godt have ønsket mig en bedre overgang mellem de to bygninger – det virker en smule klodset. Der er dog også positivt at sige om det lille røde byggeri, for… det overdækkede indgangsparti er en fin løsning, og altanen er for en sjælden gang skyld ikke udslagsgivende i en negativt kontekst.

Se flere billeder af det færdige byggeri nedenfor.

Læs også

Aarhus: Godsbanekollegiet under opførelse (juli 2021)

Phillip Fangel

Aarhus: Status på mulig nedrivning af Jomsborg og andre ejendomme ved Europaplads 6-8 (november 2020).

Phillip Fangel

Aarhus: Rosenkrantzgade 17 fotoupdate (04-01-2020)

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik