Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default
Luftfoto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (www.sdfekort.dk).

Det nordlige Aarhus har fået vokseværk

En tur forbi det enorme byomdannelsesområde i Skejby viser at mange bygninger allerede er færdigbygget og indflytningsklare. Der er tale om et stort byområde med mange forskellige aktører, og heraf tegner “Skejbyen” sig for en del boligkaréer. Hele området er udformet som en rektangel der kommer til at huse en masse mennesker med kort afstand til Gl. Vejlby. Området ligger mellem Skejbygårdsvej, Vejlby Centervej og Skejbyvej og vil være repræsenteret ved forskellige boligtyper både indenfor eje og leje. Flere nye gadenavne præger desuden området. Gaderne i området er alle opkaldt efter kvinder.

Nye gader:

  • Doris Kæraas Gade
  • Eya Jensens Gade
  • Kamma Klitgårds Gade

Umiddelbart vurderet et områdets nye anvendelse et udmærket bytte med Pædgagogseminariet og andre VIA bygninger. Det bliver et moderne byområde, hvilket også betyder, at stilen der bygges efter er præget af 2010’ernes valg af arkitektur indenfor etageejendomme og rækkehuse. Jeg mangler stadig mere identitet, udsmykning ornamentering til de forskellige bygninger. Lige nu er det stadig meget ensformigt og generisk, men jeg er faktisk ganske tilfreds med farvenuancerne på flere af bygningerne. Man kunne godt have valgt nogle mere bombastiske bygninger i hver sin ende til at markere indgangen til området. Hvorfor designer man f. eks. ikke hjørneejendomme med tårne længere? Indvendigt er boligerne sikkert alle ganske fine og brugbare, men det ydre kunne stadig godt trænge til lidt kærlig og æstetisk omtanke. Vi når det nok på et tidspunkt. Vurdér selv på nedenstående billeder – taget en regnvåd sensommersøndag.

Se også mere på: A. Enggaard – Skejbyen, Skejby.

Læs også

Aarhus: Åbyen – en ny bydel langs Søren Frichs Vej [Stort fotogalleri]

Phillip Fangel

Aarhus: Adskillige nye boliger i Bindesbøll Byen (det gamle Psyk. Hospital) er taget i brug [kæmpe fotoupdate – december 2020]

Phillip Fangel

Aarhus: Æggepakkeriet nærmer sig færdiggørelse [Fotoupdate – 19-01-2020]

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik