Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default
Aarhus Centrum Arkitektur Bygninger Det er en ommer Facader og udsmykning Nyheder Projekter

Aarhus: Der arbejdes fortsat på den nye arkitektskole NEW AARCH ved Godsbanen [Galleri]

Det kan være svært at se, men der bliver faktisk arbejdet på at færdiggøre den nye arkitektskole NEW AARCH. Byggeriet ligner dog stadig sig selv fra min forrige opdatering i februar, så det er sandt for dyden svært at se at byggeriet skulle have rykket sig. De firkantede former er der naturligt nok endnu, og hvis man ikke lige vidste at der var tale om et nybyggeri kunne det såmænd godt have været nogle bygninger der havde fristet en tilværelse på samme plads i området i flere årtier. Med andre ord, det industrielle look med beton og glas skiller sig ikke ud. Nogle vil så nok mene at det kan betragtes som et tidløst design der er tilpasset området, men bygningsudseendet taler ærligt talt mere for at det opførte skulle udnyttes til P-hus eller opbevarings- og lagerhal, end det taler for at der her skulle ligge regionens fineste arkitektskole.

 

https://aarch.dk/new-aarch/ kan man om den nye arkitektskole læse, at det er “EN SKANDINAVISK ELITEINSTITUTION FOR ARKITEKTURUDVIKLING”. Jeg kan lide ambitionerne, men de fysiske omgivelser fortæller en anden historie der på ingen måde lægger op til, at der her skulle været tale om en eliteinstitution inden for arkitekturudvikling. Heldigvis er vi så godt stillede i Danmark, at man har lov til at tænke selv uden nødvendigvis at lade sig præge af stilen fra nulevende arkitekter og bygningen man studerer i. Derfor ser jeg positivt ind i fremtiden hvor elever i NEW AARCH’s omgivelser forhåbentlig vil forsøge at trække arkitekturen i en anden retning. En retning der er forankret i bygningsdiversitet, identitetspræget udsyn baseret på relevante historiske tilbageblik og det som majoriteten at danskerne ønsker; behagelige, hyggelige og æstetisk nydelige omgivelser. Der skal selvfølgelig være plads til eksperimenter for at arkitekturen kan udvikle sig, men vi har nu haft et meget langt eksperiment med stilarterne modernisme, postmodernisme og funktionalisme (samt relaterede arvtagere), som bestemt kunne trænge til at blive trukket ud af manegen.

Byggeriet er ca. 12.500 kvadratmeter stort og forventes at stå færdigt i sommeren 2021.

Læs mere på https://aarch.dk/new-aarch/


Læs også

Aarhus: Vestpassagen og det gamle hovedbibliotek [Fotoupdate – 14-10-2019]

Phillip Fangel

Aarhus: Valdemars Have færdigbygget [Galleri]

Phillip Fangel

Aarhus: Boligprojektet ved den nye øgade undervejs. [Fotoupdate]

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik