Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Aarhus Nord Bygninger Byudvikling Facader og udsmykning Nyheder Projekter

Aarhus: Status på opførelse af 94 familieboliger i AAB afd. 66 – “Skæring Bæk”

Luftfoto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering.

I Skæring, i det nordlige Aarhus, opføres for tiden hele 94 familieboliger af rækkehustypen. Det forventes, at indflytning i de første boliger kan finde sted i slutningen af 2020. Projektet er inddelt i to etaper, og første tape er så småt ved at være færdig. Området indeholder forskellige typer huse der har sit eget særpræg, som det eksempelvis ses ved kvarterene “Skovhusene” og “Bækhusene”.

Med arkitektforeningen som rådgiver, udskrev AAB i anledning af deres 100-års jubilæum i juni 2019 en åben idékonkurrence om etape II af Skæring Bæk-området. Everyday Studio, ALL – Atelier Lorentzen Langkilde og STED vandt konkurrencen med forslaget ‘100 års Byen’. Vinderen af idékonkurrencen forventedes at blive tilknyttet som rådgiver i den indledende planlægning med viderebearbejdning af konkurrenceforslaget, som kan danne grundlag for en lokalplan for området og en designmanual. Læs mere og se visualiseringer af området ved Arkitektforeningen her: Vinder fundet til Skæring Bæk II

Mit umiddelbare førstehåndsindtryk af området og rækkehusene er overraskende godt, og det er på trods af at området endnu ikke helt er færdigbygget. Det ser hyggeligt og indbydende ud, og det ser også ud til at der er brugt gode materialer til byggeriet. Jeg er sikker på, at det i det lange løb bliver en positiv tilføjelse til Skæring. Det centrale fokus i Skæring vil naturligvis stadig være på den modsatte side af Grenåvej, men med dette nye store område kommer der noget tiltrængt liv til “Hjortshøj”-siden.


Læs også

Byudviklingsdebat: Hvad blev der af de smukke identitetsskabende tårne og spir?

Phillip Fangel

Arkitekturblog.com er nu on-line!

Phillip Fangel

Aarhus: Kampanilens klokketårn ved Bassin 7 rejser sig

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik