Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default
Aarhus Centrum Arkitektur Bygninger Facader og udsmykning Nyheder Projekter

Aarhus: Den færdige facade på nyt Rosenkrantzgade 17 byggeri er ganske hæderlig

Luftfoto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering.

Rosenkrantzgade har længe været præget af byggeriet af et nyt infill på adressen Rosenkrantzgade 17. Langt om længe er stilladset fjernet fra gaden, og man kan nu se resultatet af murernes flid. En etageejendom i brune mursten og sorte vinduesrammer kendetegner de nye boliger. En ny og frisk tilføjelse til en gammel gade. Under alle omstændigheder ville det være svært at leve op til den arkitektonisk høje standard som den mere end 100 år gamle nabobygning i Rosenkrantzgade 19 havde lagt for dagen.

Æstetisk set er det endelige resultat ganske hæderligt, og de brune facadenuancer der dominerer byggeriet er som altid et træfsikkert valg. Der er ikke detaljer i murværket og ej heller nogen form for ornamentering, og det kan selvfølgelig ærgre, men sammenlignet med så meget andet nyt byggeri er det bestemt acceptabelt. Herfra skal der lyde ros for at vælge sorte vinduesrammer der passer godt til farvevalget af mursten, og dette selvom det ikke er tilpasset gadens øvrige hvide vinduesrammer. Desuden er det positivt, at gaden ikke vil blive skæmmet af “påsatte” standardaltaner. Desværre er der ikke gjort klar til butikslokale i stueetagen. Det havde givet mening med et butikslokale, fordi det er en strøg-nær lokation, der nok skulle være attraktiv for blandet erhverv. Det er ikke alle virksomheder der leder efter store lokaler i første række i Ryesgade eller Søndergade.

 


Læs også

Aarhus: Nicolinehus bliver et massivt og markant vartegn centralt på Aarhus Ø [Fotoupdate – 30-01-2021]

Phillip Fangel

Aarhus: Adskillige nye boliger i Bindesbøll Byen (det gamle Psyk. Hospital) er taget i brug [kæmpe fotoupdate – december 2020]

Phillip Fangel

Aarhus: Kæmpe byomdannelsesområde mellem Skejbyvej, Skejbygårdsvej og Vejlby Centervej [Galleri]

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik