Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default
Aarhus Centrum Arkitektur Bygninger Facader og udsmykning Nyheder Projekter

Aarhus: Nyt Frederiks Plads byggeri nu meget synligt langs Spanien

Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (https://www.sdfekort.dk).

Det ses tydeligt at etape 3 af Frederiks Plads-byggeriet er undervejs når man befinder sig i sydhavnsområdet nær Spanien. De nye bygninger opføres i samme stil som de første, og der er derfor ikke den store variation mellem de gule murstensfacader. Mit syn på dette projekt har været positivt siden de første illustrationer blev vist til offentligheden, og jeg er stadig af den mening, at det vil berige området med et nyt solidt bolig- og erhvervskvarter. De gamle industrielle bygninger som Frederiks Plads nu har erstattet var i mine øjne ikke bevaringsværdige, og derfor er jeg nok mere tilbøjelig til at acceptere det æstetiske indtryk som det nye byggeri har tilføjet området. Jeg har dog nogle bekymringer vedrørende Frederiks Plads-byggeriet.

Jeg kan godt frygte, at byggeriet kommer til at fremstå meget tungt ud mod Spanien, hvis ikke man får løst problematikken med de relativt tillukkede stueetager. Det er naturligvis ikke et optimalt sted at gøre ophold, men bygningen virker enorm og på ingen måde indbydende eller åben. Går man langs strækningen ved Spanien, og betragter de gule murstensbygninger virker det hele som et goldt sted man hurtigst muligt vil væk fra igen.

Frederiks Plads er tegnet af C.F. Møller arkitekter, og etape 3, der omfatter hjørnet af Spanien og Teglværksgade, forventes færdigt i 2021.

Læs seneste naboorienteringsdokument [PDF] fra NCC her: Frederiksplads etape 3 – Nu med gangbro over Spanien

Læs mere om Frederiks Plads på: frederiksplads.dk.

Læs også

Høringssvar vedr. Europaplads 6-8. [PDF]

Phillip Fangel

Aarhus: Nye fotos af byggeprojekter på Katrinebjerg (DMJX, Terrassehuset og ungdomsboliger)

Phillip Fangel

Aarhus: Forskønnelse af Gerlachsgade på Frederiksbjerg

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik