Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default
Aarhus Nord Arkitektur Bygninger Nyheder Projekter

Aarhus: Adskillige nye boliger i Bindesbøll Byen (det gamle Psyk. Hospital) er taget i brug [kæmpe fotoupdate – december 2020]

Bindesbøll Byen – december 2020

Denne fotoupdate omhandler følgende områder af Bindesbøll Byen (se oversigtskort – åbner nyt vindue):

  • Parkhusene Nord
  • Parkhusene Syd
  • Bakkehusene
  • Længehusene Nord
  • Alléhusene Nord

Der arbejdes fortsat, men nu går det hurtigt med byggeriet af Bindesbøll Byen. De første beboere er rykket ind i de nye rækkehuse og lejligheder i det store område der tidligere husede Psykiatrisk Hospital.

Længst mod øst er der bygget flere rækkehuse (Parkhusene Syd) i brune mursten, og til min store overraskelse er de forbistrede standardaltaner faktisk ikke benyttet her i modsætning til lejlighedsblokkene ved Parkhusene Nord og Længehusene Nord. I stedet har man ved nogle af rækkehusene indbygget et “ude”-opholdsrum på 1. salen. Det er forfriskende at se, at der ikke længere som standard skal hænge en firkantet altan kasse i kedeligt standard design. Det manglede da også bare på sådan en eksklusiv adresse i Risskov.

Desværre er “boligblokkene” præget af at være vendt i en nord-syd retning hvilket betyder at man ikke har taget æstetisk højde for facadeudsmykning eller detaljer mod øst og dermed Rolighedsvej og Aarhusbugten. Fra Rolighedsvej ser man de mest triste byggerier med deres smalle tillukkede endegavle. Hvordan er det muligt på denne lokation ikke at vende sine boliger mod vandet? Det ville være oplagt med nogle pompøse balkoner mod vandet i lighed med den måde man har valgt at bruge udsigten i Klintegården på Skovvejen. Desuden er det en stor stor æstetisk fejl ikke at benytte saddeltag eller valmtag (evt. med tilpassede kviste) på disse rækkehuse og lejlighedsbygninger.

Overordnet set havde jeg dog en bedre fornemmelse af området end ved tidligere besøg, og man kan tydeligt fornemme hvilken magi de gamle bygninger i området bibringer til projektets sjæl. Uden de gamle bygninger, den fabelagtige lokation ved Risskov Hospitalspark og vandet ville det dog ligne enhver ny standard boligbydel uden unikke kendetegn. Det er desværre fakta.

Det er Arkitema Architects der har tegnet Bindesbøll Byen. Læs mere om hele projektet på https://bindesboellbyen.dk/

De følgende gallerier er delt op efter område i Bindesbøll Byen.

Bakkehusene:


Parkhusene Nord:


Parkhusene Syd:Allehusene (Nord):


Længehusene Nord:

Læs også

Aarhus: Nyt fint infill byggeri på Silkeborgvej 234 i Åbyhøj

Phillip Fangel

Aarhus: Boligprojektet ved den nye øgade undervejs. [Fotoupdate]

Phillip Fangel

Aarhus: Bassin 7 projekt påbegyndt [Galleri]

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik