Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default
Aarhus Nord Arkitektur Bygninger Det gode byggeri Facader og udsmykning Nyheder Projekter

Aarhus: Smukt infill-byggeri på Peder Skrams Gade på Trøjborg nærmer sig sin afslutning

Endnu et infill-byggeri på Trøjborg er ved at nærme sig sin afslutning. På Peder Skrams Gade er et mindre byhus (nr. 53) og en garagebygning blevet revet ned for at et større “infill” kunne udfylde hullet i husrækken. Det nu nedrevne hus havde bestemt sin charme og en fin række detaljer, men huset, der var fra 1925, måtte altså vige pladsen for de nye etageboliger. Der bliver bygget 12 nye boliger i den nyopførte etageejendom, og i naboejendommen på Steen Billes Gade 2 bliver ni boliger på samme tid renoveret. Det er Løgten Invest der er bygherre, og projektet forventes at stå helt færdigt senere på året.

Det nye etagebyggeri ser ud til at være ganske fint tilpasset sine omgivelser. Bygningen skiller sig ikke i særlig grad ud blandt Trøjborgs mange andre murstensbygninger. Valget er faldet på varierende facade-materialer, og derfor bærer fronten naturligvis præg af tidens trends i byggeverdenen. Der er ikke benyttet dannebrogsvinduer med hvide rammer som man ser hos de fleste af nabobygningerne, men det ænser man næsten ikke når man betragter det nye byggeri. Der er finesse bag valget af materialer og facaden virker beroligende med sine afdæmpede farver. Den lettere skrånende tagetage er en fin detalje, det samme gør sig gældende for den tilføjede gesims på den lys-brune murstensbygning. Det nye byggeri på Peder Skrams Gade er en fin nutidig tilføjelse til området.

Det er Luplau og Poulsen arkitekter der står bag tegningerne til det nye infill-projekt på Peder Skrams Gade.

Læs også

Aarhus: Skovvang plejehjem og specialboliger i Aarhus Nord under opførelse

Phillip Fangel

Artikel-link: Interessant og naturligt indspark imod altan standardisering

Phillip Fangel

Aarhus: Stadsarkitektens 100-års jubilæum. Draiby var den første og største. [Galleri]

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik