Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default
Aarhus Nord Bygninger Nyheder Projekter

Aarhus: Status på Nordbjerg på Christiansbjerg (februar 2021)

Luftfoto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering.

Det store byggeprojekt Nordbjerg (el. Nordbjerget) på Christiansbjerg er på nuværende tidspunkt nok mest kendt for den iøjnefaldende nedrivning af et helt boligkvarter ud mod Randersvej. Læg dertil et nedbrændt bevaringsværdigt hus som Aarhus Kommune havde besluttet skulle bevares. Ja, så er scenen sat for et ganske kontroversielt byggeri der endvidere måtte udskyde byggestarten i længere tid før den endelige finansiering var helt på plads.

I løbet af sommeren 2020 begyndte der for alvor at ske noget på den store grund der ligger mellem Randersvej, Kalmargade, Stockholsmgade og Malmøgade. Nu er den store kælder etableret, og de første betonelementer rager nu tydeligt i vejret ned mod enden af Stockholmsgade.

Hele Kalmargade 12-sagen er ganske sørgelig, men ikke desto mindre er jeg egentlig tilhænger af et større etagebyggeri på dette sted. Aarhus er sat til at få en del ekstra indbyggere i de kommende år, og byen skal derfor vokse. Det er naturligt at bygge større ud mod en af de mest befærdede veje i byen, og jeg mener ikke bygningsarven lider synderligt med de nedrevne huse på dette sted.. I hvert fald ikke som den ville gøre med mange andre bygninger i byen! Jeg synes desuden at arkitekturen er interessant, og formår arkitekt i samspil med bygherren ikke at lade bygningen virke alt for indadvendt i stueetagen bliver det ganske sikkert et interessant bekendtskab langs Randersvej! Allerede nu er jeg henrykt over, at man har valgt at gå bort fra tanken om flade tage. Jeg kommer til at følge projektet tæt de næste par år, og glæder mig til at se genopbygningen af Kalmargade 12-huset.

Det er Eriksen Arkitekter der står bag tegningerne til det ca. 18.000 m2 store boligområde. Der kommer i alt til at være 171 (el. 172) boliger fordelt ud på den store karré-agtige bebyggelse samt de mindre punkt- og rækkehuse. Der bliver også plads til almene boliger i området, og det er Boligkontoret Århus der står som bygherre på deres kommende afdeling 79 – “Nordbjerg”.

I september 2020 annoncerede Eriksen Group desuden at Nordbjerg-projektet var solgt videre til en investorgruppe, der ville overtage det færdige byggeri. Jeg har det meget stramt med den slags handler, og man kan endnu en gang tænke sit… Handlen omfatter dog ikke de almene boliger og rækkehusene. Læs mere hos Licitation her: Projekt med 171 boliger i Aarhus skifter hænder

Nedenfor følger to gallerier af Nordbjerg, fra 18-12-2020 og 13-02-2021.


Læs også

Aarhus: Åbyens manglende identitet er slående i de mange investorbyggerier (Fotoupdate – 31-01-2021)

Phillip Fangel

Aarhus: Lighthouse video- og fotoopdatering (27-10-2019)

Phillip Fangel

Aarhus: Ny facade på Georg Jensens forretning på strøget

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik