Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default
Luftfoto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering.

Parkområdet ved Marselisborg Hospital har gennemgået en omfattende omdannelse, og om nogle måneder står den formodentligt knivskarpt i landskabet. Området er præget af de mange gamle Marselisborg Hospitals bygninger fra 1913. Det er forbilledlig udsmykket arkitektur og bygningerne er naturligvis tegnet af en af Aarhus’ dygtigste arkitekter Thorkel Møller (Ja, ham med Jomsborg!). Bygningerne står endnu, og omend de i dag er omkranset af meget trafikerede indfaldsveje ved Skanderborgvej og Marselis Boulevard, kan man sagtens forestille sig at hospitalet tidligere i historien har været beliggende i en stille udkant af byen. Hospitalet blev opført som epidemisygehus, og selv om sygehusbygningerne i dag indeholder et moderne center for rehabilitering er “sygehuset-området” i store træk bevaret som da det blev opført. Der er tilføjet enkelte nye bygninger til området som skæmmer den historiske arkitektur, men det vigtigste er at Thorkel Møllers gamle bygninger står endnu, og ikke ser ud til at skulle falde som følge af lokalplanændringer lige foreløbigt…

Det første spadestik til omdannelsen blev taget 20. januar 2020, og her mere end et år senere er resultatet ved at være synligt. Region Midtjylland kalder den nye park for “MarselisborgCentrets park”. Andre steder er området omtalt som “SPARK”, der er forkortelse for Sundhed, Park, Aktiviteter, Rehabilitering og Klimatilpasning. Jeg foretrækker Marselisborg Hospitalspark. Det er skønt at se at det grønne område her er blevet opprioriteret.

Nedenstående galleri er fra februar 2021.

Læs også

Aarhus: Ødelæggende plan for Jomsborg (Europaplads 6-8) på byrådets dagsorden onsdag den 10 juni!

Phillip Fangel

Aarhus: Status på Nordbjerg på Christiansbjerg (juli 2021)

Phillip Fangel

Aarhus: Status på Kampanilen og Karéerne ved Bassin 7 på Aarhus Ø (juni 2021)

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik