Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default
Aarhus Ø Bygninger Nyheder Projekter

Aarhus: Status på Nicolinehus, Aarhus Ø (juni 2021)

Det enorme Nicolinehus projekt på Aarhus Ø rejser sig med hast, og har allerede nået 7-etager i højden. På flere sider af byggeriet er der tilføjet altaner, og det er heldigvis nogle lidt særprægede af slagsen. Som tydeligt eksterne tilføjelser er det stadig et ganske monotont udtryk altanerne er med til at give bygningen, men de afviger trods alt lidt fra standardaltanen (der ses på de fleste nybyg) ved at have mindre hul til lysindfald samt en betonbase der er toppet med en mindre glaskant. Jeg er ikke imponeret, men det er langt fra det værste jeg har set. Det må og skal stadig være en prioritet at få altaner bedre inkorporeret i designet af bygninger. Hænger altanerne som eksterne gevækster der kun har en praktisk funktion, så falder det overordnede æstetiske niveau som regel betragteligt.

Nicolinehus kommer til at give plads til 173 ejerlejligheder, 8 byhuse og 60 lejelejligheder. Derudover 7.000 kvadratmeter butikker og 6.000 kvadratmeter liberalt erhverv. Det forventes at Nicolinehus står færdigbygget i 2022.

Billeder fra d. 5. juni og 10 juni 2021.

Læs også

Aarhus: Stadsarkitektens 100-års jubilæum. Draiby var den første og største. [Galleri]

Phillip Fangel

Aarhus: Gyselige neongrønne altaner i Nordlandet på Nordlandsvej i Risskov [Fotoupdate – 16-11-2019]

Phillip Fangel

Færre indlæg grundet opfyldt serverplads

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik