Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default
Aarhus Ø Arkitektur Bygninger Byudvikling Facader og udsmykning Nyheder Projekter

Aarhus: Beboerne er flyttet ind i SHiP, nu mangler blot detaljer på det omkringliggende område (juni 2021)

SHiP overrasker meget positivt, og stråler som nybyggeri på Aarhus Ø

Helt yderst på Aarhus Ø er det overdådige boligbyggeri SHiP, af Ejendomsselskabet Olav de Linde, nu færdigt, og de fleste beboere er for længst flyttet ind i de nye lejligheder. Der mangler blot få detaljer i det omkringliggende miljø før hegnene kan fjernes og der bliver fri adgang til områdets faciliteter.

Jeg er ret begejstret for det endelige resultat! Det er virkelig nyt og moderne i sit udtryk – på den gode måde – og det endelige resultat afgiver i sandhed et kvalitetsstempel på denne del af Aarhus Ø. Store elegante lejligheder med fine velintegrerede altankonstruktioner på facaden fortæller om et projekt der går ud over hvad man kan forvente af det sædvanlige nybyggeri herhjemme. På mange måder minder det om nogle af de mest ekstravagante boligbebyggelser nær vandet i kystnære byer i USA og visse steder i Sydeuropa – ja, endda selv i København. Jeg har været skeptisk ift. det grå udtryk på facaden, men tæt på ses det tydeligt at det er en finere facadesten, som spiller godt ind i det samlede indtryk af herligheden.

Jette Tikjøbs Plads er med færdiggørelsen af SHiP blevet mere intim og det borger godt for pladsdannelsen for enden af Aarhus Ø. Det er ligeledes positivt at SHiP-projektet, udover de mange boliger, også giver plads til erhverv i stueetagen. Det er der behov for på Aarhus Ø. Den nye restaurant Havnær (www.havnaer.dk) får en fantastisk udsigt, som jeg er sikker på vil imponere de forhåbentlig mange gæster der vil benytte sig af spisemulighederne.

Læs mere om SHiP på: https://ship.dk/

SHiP, Aarhus Ø (10. juni 2021):


Læs også

Aarhus: Status på Nordbjerg på Christiansbjerg (februar 2021)

Phillip Fangel

Høringssvar vedr. Europaplads 6-8. [PDF]

Phillip Fangel

Aarhus: Facaden på SHiP-byggeriet på Aarhus Ø bliver nu beklædt [stor fotoupdate]

Phillip Fangel

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik