Arkitekturblog.com – Arkitektur Blog med nyheder og debat fra Aarhus og resten af landet.
Image default
Aarhus Centrum Bygninger Nyheder Projekter

Aarhus: Dele af Brokvarteret nærmer sig sin afslutning (juli 2021)

Luftfoto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering.

Den nye bydel “Aarhus K” begynder nu at føles tætbebygget. Meget mangler af blive opført før det bliver et rigtigt brokvarter, men allerede nu tegner der sig et billede af et område der kommer til at huse mange mennesker. Brokvarteret bliver en væsentlig del af det nye område mellem Ringgadebroen og Godsbanen, og allerede nu er karré D stort set færdigbygget. Udlejning af lejlighederne hos Lejeboligmægleren er gået i gang, og der mangler blot detaljer på og ved byggeriet. I karré D er der i alt opført 185 lejligheder og 22 townhouses. 

Det er tidens arkitektoniske trends der præger området, og det er helt fair at man på et nyt område vil forsøge sig med at skabe et homogent arkitektonisk udtryk, omend det her virker ganske anonymt, intetsigende og uden lokal forankring. Tanken med boligkaréer bifalder jeg, men afsavnet af varme og identitet skinner igennem med manglende symmetri, detaljer og udsmykning på bygningernes facader. Det er en forfejlet ukurant æstetik der præger området. At man vælger at anskue en fremtrukket murstensramme omkring dele af byggeriet som “new yorker”-agtigt virker lidt for søgt. Der er lidt for meget regnbue is i forskellige størrelser over byggeriet. Gad vide om byggeriet ikke havde taget sig bedre ud hvis det havde haft et gennemgående skrånende tag?

Det er A. Engggard der er i gang med det massive projekt i området overfor Åhusene og ved siden af Trianglen. C. F. Møller har leveret tegningerne til det nye store boligkvarter, hvori der altså kommer til at være adskillige boligkaréer imellem de nye gader og veje der er opkaldt efter kulturelle personligheder.

Brokvarteret, Karré D (08-07-2021):


Brokvarteret E & F (08-07-2021):

Læs også

Aarhus: Lighthouse video- og fotoopdatering (27-10-2019)

Phillip Fangel

Aarhus: Adskillige nye boliger i Bindesbøll Byen (det gamle Psyk. Hospital) er taget i brug [kæmpe fotoupdate – december 2020]

Phillip Fangel

Aarhus: Fakta åbner i nyt flot trøjborg-infill i september 2020

Phillip Fangel

1 kommentar

Jakob H 27. juli 2021 at 02:54

Er karreer nu også så god en idé? Beboerne i karreer sætter nok stor pris på deres private gårde men det betyder jo så at de ikke har nogen grund til at opholde sig i det offentlige byrum der bliver så meget desto mere affolket og dødt. Samtidigt er de grønne områder i gårdene ikke tilgængelige eller synlige for andre og det er måske ikke så hensigtsmæssigt i tæt bebyggede bydele hvor grønne og rekreative områder er begrænsede. Det er særlig komisk i de gamle bydele spm f.eks. Øadekvarteret hvor det offentlige rum bruges til opbevaring af beboernes biler mens de selv gemmer sig i private gårdrum hvorved det offentlige byrum er affolket og ubrugeligt da det er pakket med biler.

Forekommer mig at mindre karreer med brede gadestrøg imellem som i f.eks. Barcelona er mere hensigtsmæssigt. Eller evt. åbne karreer hvor gården er en lille offentlig park.

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg og vurdere brugen af de enkelte elementer. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. OK Læs mere

Cookie- og Privatlivspolitik